Vitorlázz velünk, várunk Téged is a fedélzeten, még ma!

Vitorlásoktatás és tanfolyamok

Várunk Téged Balatonszemesen, a Balaton szívében, hogy régi álmodat megvalósítva mielőbb önállóan szelhesd a habokat! Vitorlás tanfolyamunk során megszerezheted a kishajós képesítést (jogosítványt). De beiratkozhatsz nálunk manővertréningre és haladó oktatásra is, amnnyiben szeretnél túllépni az alapszinten. Tanulóink részére lehetőséget biztosítunk vitorlás kölcsönzésre is. Oktatóink mindegyike évtizedes vitorlás rutinnal rendelkezik, így bátran fordulhatsz bármelyikünkhöz, ha kérdésed merül fel.

Képesítést nyújtó tanfolyamaink

A hatósági jóváhagyással zajló hajós tanfolyam elméleti és gyakorlati képzésből, valamint elméleti és gyakorlati vizsgákból állnak. Kedvtelési (“sport célú”) vitorlás képesítést az alábbi időpontokban zajló gyakorlatokon lehet szerezni:

Sudár regatta vitorlás Balatonszemesen.

2022. augusztus 22-25.
2022. szeptember 15-18.
2022. október 13-16.

Amint egy csoport betelik, újabb időpontot nyitunk. Kérdés esetén hívj bátran: 06706008651.

Az elméleti tananyag távoktatással sajátítható el, így a tanulás nincs időhöz és helyhez kötve. A géphajós képzést partnerünknél, közösen egyeztetett időpontban lehet elvégezni (fél nap). Az elméleti vizsgára minden héten van lehetőség a KAV vizsgaközpontjaiban (Pest vagy Siófok). Minden hónapban tartunk legalább egy-egy gyakorlati vizsgaidőpontot, ennek pontos időpontja a hatósági kiírástól függ.

A jelentkezés és a tanfolyam menete

1. kérjük regisztrálj a tanfolyamra emailen:
info (kukac) westbalatonsailing . hu
2. A távoktatásos anyagokat és a gyakorlóteszt-hozzáférést elektronikusan küldjük ki.
3. A gyakorlati képzéseket megkezdjük a kiválasztott időpontban.

A vizsgáknál először az elméleti vizsgát kell teljesíteni, ezt követően kerülhet sor a gyakorlati vizsgákra (külön a vitorlás, külön a géphajó).

A hajós okmányokat már a vizsga alkalmával meg lehet igényelni.

Mire alkalmas a hajós jogosítvány, azaz a kedvtelési célú hajóvezetői képesítés?

A megszerzett képesítés 7-20 méter közötti testhosszú kishajó vezetésére jogosít fel, és/vagy: tíz négyzetméternél nagyobb névleges vitorlafelülettel rendelkező vitorlás vezetésére. Az ilyen képesítést kizárólag a hajózási hatóság által jóváhagyott tanfolyamon keresztül lehet megszerezni, például nálunk. És persze az sem árt, ha az ilyen képzést valódi vitorlázók oktatják.

Csak vitorlázni tanuljak, vagy összevont (kombinált) képzésre menjek?

Amennyiben csak az egyik eszközre (vitorlás, vagy géphajó) szeretnél képesítést szerezni, akkor kevesebb tárgyból kell vizsgázni, kicsit rövidebb a képzés, kevesebb a tandíj és a vizsgadíj. Azonban kombinált (összevont) képzés esetén kedvezményes a teljes árú tandíj, és egy körben lehet megcsinálni az elméleti vizsgát és az adminisztrációt. A legnehezebb elméleti tárgy pedig a Hajózási szabályzat, ebből mindenképpen le kell vizsgázni, bármilyen képesítést is szeretnél.

Képesítés megszerzése után…

…kezdődik csak igazán a kaland. Várunk vissza, legyen szó akár továbbképzésről, vitorlás túráról, tengeri vitorlázásról, versenyzésről, vagy akár saját hajó vásárlásáról.

Jó szelet!