Képzési áttekintés

Elméleti képzésünk TÁVOKTATÁSSAL is elvégezhető!

Általános tudnivalók

Kisebb vízi eszközök (pl. szörf, vitorlás csónak, kajak) szabadon használhatóak belvízen, azonban a  szabályokat ezekkel is be kell tartani, biztonságos használatukhoz tanfolyamon megszerezhető valódi tudásra van szükség.vitorlás csónakra nem szükséges képesítés Aki ennél nagyobb hajókat szeretne vezetni, annak képesítéssel (“hajóvezetői jogosítvány”, “vízi jártassági”, “hajós engedély” “kishajóvezetői”) is kell rendelkeznie, melyet csakis hatóságilag jóváhagyott képzésen és hatósági vizsgával lehet megszerezni. Vitorlás és kisgéphajó (motorcsónak) képesítéseket egyaránt lehet szerezni.

A Nyugat-balatoni Vitorlás Iskola olyan tanfolyamokat ajánl, ahol egyszerre lehet szakképzett és évtizedes tapasztalattal és eredményekkel rendelkező oktatóktól elsajátítani a hajós mesterterség alapjait, valamint megszerezni a szükséges képesítést, jogosítványt.

Képesítést nyújtó tanfolyamok

Egy tanfolyam elméleti és gyakorlati képzésből áll.
Az elméleti rész elvégzésére háromféle lehetőséget biztosítunk: rendes alaptanfolyamon (3 nap, Keszthelyen, közvetlenül a gyakorlat előtt), téli-tavaszi budapesti elméleti képzéseken (3 nap, Budapesten), vagy távoktatással, mely nincs helyhez kötve. Az elméleti képzést követő vitorlás gyakorlat 3 nap és Keszthelyen kerül lebonyolításra, csak kisgéphajós tanulóinknak 1 nap.
A hatósági vizsgák egy-egy napot vesznek igénybe. A megszerzett képesítések 20 m-es testhosszig vagy 12 fő befogadó képességig teszik lehetővé vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetését.

Részletes kedvtelési célú alaptanfolyam tájékoztatónkat itt találjátok. A távoktatásos képzési tájékoztatót itt találjátok: klikk ide.

Pénzkereseti céllal való hajózáshoz vagy védett vízterületen egyesületi géphajó vezetéséhez vagy szolgálati állományban történő hajóvezetéshez hivatásos vagy szolgálati célú képesítésre van szükség. Ezen tanfolyamaink ugyanúgy rendelkezésre állnak alaptanfolyamos és távoktatásos rendszerben egyaránt.

Távoktatás esetén jelentkezés legalább egy hónappal az időpontoknál megadott tanfolyamkezdet előtt!

Egyéb (képesítést nem nyújtó) tanfolyamaink

Lehetőséget biztosítunk képesítéstől függetlenül a hajózás alapjainak elsajátítására vagy újraismétlésre, egyebek mellett: reffelés, horgonyzás, kikötőbe ki- és beállás, manővertréning, motorhasználat. A kisgéphajós oktatást gyakorlattal rendelkező vízirendőrök végzik, akiktől nemcsak a know-howt lehet elsajáítani, hanem azt is, hogy a hatósági ellenőrzési gyakorlatban melyek a legfontosabb szempontok. Haladó tanfolyamainkon pedig megismerkedhettek a speciális vitorlák (spinakker, genakker) használatával, a versenyzés alapjaival és egyéb haladó szintű készségekkel.
Tanulóink és hozzátartozóik, valamint külsős sporttársaink csatlakozhatnak év végi adriai vitorlás túránkhoz is.

Zárszó…

A képesítés megszerzésével vagy egy tanfolyam elvégzésével a tanulás természetesen nem érhet véget. Hajós rutint, vízbiztonságot valamint az egész világon érvényes hajós kultúrát csak rendszeres gyakorlással és továbbképzéssel lehet elsajátítani.

Jó szelet kíván:

A Nyugat-balatoni Vitorlás Iskola