Oktatóink

Iskolavezetés


Galántha Gergely, vitorlás oktató


Vitorlás, katamarán, szörf-, sí és snowboard oktató. Vitorlás versenyző 1989 óta. Megvitorlázott vízterületek: Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó, Északi-tenger, Adriai-tenger, Ligúr-tenger, Égei-tenger, Tasmán-tenger,  Csendes-óceán, Sdyney-öböl. Fontosabb eredmények: spanyol bajnok 1996 (Repülő Hollandi), magyar bajnok 2008 (Nautic 311), Kékszalag-győzelem Nautic osztályban 2009, egyéb bajnoki helyezések 420-as, 470-es, Repülő Hollandi és Nautic osztályokban.
Végzettség: Master of Arts (Közép-európai Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem), sportoktató (Semmelweis Egyetem Felnőttképzési tanfolyamai), szörfoktató (Vereinugung der Österreichischen Segel- und Windsurfschulen).

Dr. Hetényi- Marton Tamás, kisgéphajó oktató


2000 óta hivatásszerűen hajózik a Balatonon. A főiskolát 2006-ban végezte el, jogi diplomáját 2012-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. A Rendőrségi Oktatási és Kiképzőközpont (ROKK) akkreditált oktatója, de az ifjúság oktatásában is tevékenyen részt vesz az Asbóth Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola keretei között.

Megbízott és akkreditált oktatóink, valamint egyéb munkatársaink


Pauza László

Hajóskapitány, konzulens, nautikai szakértő. 1968 óta hivatásszerűen hajózik, közben a ranglétra szinte mindegyik fokát megjárta matróztól a hajóparancsnokig. Hajóshadnagyi és hajóskapitányi tanfolyamait a MAHART-nál végezte 1974-1977 között. Számos nagy folyami hajós cégnél dolgozott meghatározó pozíciókban, a hajóparancsnoki feladatok mellett hajózási felügyelőként, forgalmi csoportvezetőként vagy üzemeltetési vezetőként is tevékenykedett.

Dóczi Péter, kisgéphajó oktató


1992 óta napi szinten hajózik a Balatonon a vízirendészet kötelékében. Hivatásos géphajó és vitorlás képesítéssel és évtizedes szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a hajózás terén.

Lengyel Tibor, elméleti oktatás

Gyerekkorát a Takta mellékén, fiatal korát a Bodrogon és a Tiszán töltötte, így nagyon hamar kialakult a vízi sportok szeretete és a vízi közlekedés iránti érdeklődése.1989. óta még csak kedvtelésből, 1993. óta már hivatásszerűen hajózik a Balatonon.

Alezredesi rendfokozatban a vízirendészet munkatársa, a víziközlekedéssel kapcsolatos jogszabályok és joggyakorlat  teljes  széles körű ismeretének kimeríthetetlen forrása. Számos magas szintű hajós képesítéssel rendelkezik az üzemeltetési vezetőitől kezdve a teherszállításon át a nagyhajós B kategóriás képesítésig.

2009. óta hajózási oktató, a Siófoki Szakképzési Centrumban 2019-ben indult hajózási technikus képzés egyik oktatója, 2019. augusztus óta hajózási vizsgabiztos.

Czövek Máté

Orvostanhallgató, vitorlás versenyző, SUP oktató. Laser Radial ifjúsági bajnoki címet szerzett 2014-ben.