Vitorlás tanfolyam Budapesten

Kivitelezhető-e egy vitorlás tanfolyam és a hajós papírok megszerzése Budapesten, télen vagy tavasszal…? Pedig számos érv szólna mellette. Nagyvárosi vitorlázók számára a nyár ugyanis nem mindig a legalkalmasabb időpont egy teljes tanfolyam elvégzésére és a hajós jogosítvány megszerzésére a családi programok miatt. Előfordul az is, hogy egy esetleges sikertelen elméleti vizsga miatt a gyakorlati vizsgát is halasztani kell.

A megoldás? Végezzük el az elméleti részt télen vagy kora tavasszal!

Így a hajós iskola tavaszi vagy nyári gyakorlatán már magabiztosan, az elméleti vizsgával a zsebünkben vághatunk neki a vízi képzésnek és gyakorlati vizsgának, amely a Balatonon kerül lebonyolításra. Mivel a teljes elméleti és a gyakorlati képzés is 3-3 nap, sokak számára könnyebb két külön alkalommal három nap részvételt megszervezni mint egy teljes hetes (hat napos) programot.

Csak kisgéphajós tanulóinknak a gyakorlati képzés egy napon belül lejárható! 

Vitorlás tanfolyam Budapesten – mit kell tudni a képzésről?

A vitorlás tanfolyam Budapesten nem más mint egy teljes, hatnapos, elméleti és gyakorlati képzést tartalmazó tanfolyam elméleti része. Az elméletet követő gyakorlati képzés időpontja szabadon választható a megadott időpontokból, helyszíne természetesen a Balaton, keszthelyi telephelyünkön. A tanfolyam egészére vonatkozó tudnivalókat a képzési tájékoztatónkban találjátok.

Mi a pontos menetrend?

Aki elszánta magát, a honlapon tud jelentkezni. Tél vége felé vagy kora tavasszal kerül sor a budapesti elméleti képzésre. Az időpontokat a honlapunkon találjátok. A tanfolyam pontos helyszíne Budapest Főváros Levéltára, 13. kerület, Teve utca 3-5. (a rendőrpalotával szemben). A levéltár az Árpád-híd pesti hídfőjéhez közel található és nagyon jól megközelíthető tömegközlekedéssel (Árpád-híd metrómegálló), vagy autóval is a Róbert Károly körút mellett.

Az elméleti képzésen a szakmai előadások mellett egyeztetjük az elméleti vizsgajelentkezéseket, valamint a tavaszi vagy nyári gyakorlati beosztást. Hajós elméleti képzés BudapestenNem kötelező egyből bejelentkezni a gyakorlati képzésére, de a sikeres elméleti vizsga a hatóságnál egy évig érvényes, tehát ezen belül érdemes megcsinálni a gyakorlatot. Megbeszéljük továbbá az elméleti felkészülés tudnivalóit és kiosztjuk a felkészítő számítógépes rendszer (tesztvizsga) kódjait.

Kik fognak oktatni?

Lengyel Tibor alezredes a vízrendészet részéről (Hajózási Szabályzat);
Dr. Hetényi- Marton Tamás (Hajózási ismeretek, kisgéphajó);
Galántha Gergely (Hajózási ismeretek, vitorlás kishajó).

A tárgyak magukban foglalják az alábbi hajós témákat: hajózási földrajz, vízrajz és meteorológia, hajóvezetéstan, hajóelmélet, a hajók szerkezete és építése, hajógéptan, elsősegélynyújtás, vízből mentés, tűz- és környezetvédelem, vitorlázás elmélete, gyakorlati vizsgafeladatok.

Hogyan számítjuk be az elméleti tanfolyamot egy hatóságilag jóváhagyott teljes képzésbe, és milyen egyéb kedvezmények vannak még?

A beszámítás nagyon egyszerű: az elméleti tanfolyam díját (30.000 Ft) és képzési idejét teljes mértékben beleszámítjuk a teljes nyári vagy tavaszi akkreditált tanfolyam képzési díjába.

A budapesti elméleti tanfolyam díja a kombinált képzés esetében magában foglalja az online tananyagot és online felkészülési rendszer használatát 12.000 Ft értékben!

A budapesti számítógépes tesztvizsgára tehát bőven van idő felkészülni. A sikeres elméleti vizsgát követően tavasszal vagy nyáron várunk a balatoni gyakorlaton!