Kedves leendő Sporttársaink és Hajóskapitányok!

A járványra tekintettel jelenleg téli és tavaszi budapesti elméleti képzési időpontot nem hirdettünk meg. Amint változik a helyzet és ezt biztonságosan meg lehet tartani, az új időpontokkal és információkkal jelentkezünk itt a weboldalon és facebook oldalunkon.

A tanfolyamok azonban addig sem szünetelnek! Az elméleti képzés távoktatással is elvégezhető télen (ez az opció egész szezonban nyitva áll). Vizsgázni ugyancsak lehet elméletből Budapesten. Személyes részvétellel is lesz elméleti képzés, Keszthelyen, de csak májustól. Ezen minden téli-tavaszi távoktatásos tanulónkat is várjuk, nekik a részvétel opcionális és grátisz.

Természetesen a gyakorlati képzés személyes részvétellel történik, csoportjainkat áprilistól indítjuk.

Jó szelet!

A Vitorlás Iskola

Vitorlás tanfolyam Budapesten

Kivitelezhető-e egy vitorlás tanfolyam és a hajós papírok megszerzése Budapesten, télen vagy tavasszal…? Pedig számos érv szólna mellette. Nagyvárosi vitorlázók számára a nyár ugyanis nem mindig a legalkalmasabb időpont egy teljes tanfolyam elvégzésére és a hajós jogosítvány megszerzésére a családi programok miatt. Előfordul az is, hogy egy esetleges sikertelen elméleti vizsga miatt a gyakorlati vizsgát is halasztani kell.

A megoldás? Végezzük el az elméleti részt télen vagy kora tavasszal!

Így a hajós iskola tavaszi vagy nyári gyakorlatán már magabiztosan, az elméleti vizsgával a zsebünkben vághatunk neki a vízi képzésnek és gyakorlati vizsgának, amely a Balatonon kerül lebonyolításra. Mivel a teljes elméleti és a gyakorlati képzés is 3-3 nap, sokak számára könnyebb két külön alkalommal három nap részvételt megszervezni mint egy teljes hetes (hat napos) programot.

Csak kisgéphajós tanulóinknak a gyakorlati képzés egy napon belül lejárható! 

Vitorlás tanfolyam Budapesten – mit kell tudni a képzésről?

A vitorlás tanfolyam Budapesten nem más mint egy teljes, hatnapos, elméleti és gyakorlati képzést tartalmazó tanfolyam elméleti része. Az elméletet követő gyakorlati képzés időpontja szabadon választható a megadott időpontokból, helyszíne természetesen a Balaton, keszthelyi telephelyünkön. A tanfolyam egészére vonatkozó tudnivalókat a képzési tájékoztatónkban találjátok.

Mi a pontos menetrend?

Aki elszánta magát, a honlapon tud jelentkezni. Tél vége felé vagy kora tavasszal kerül sor a budapesti elméleti képzésre. Az időpontokat a honlapunkon találjátok. A tanfolyam pontos helyszíne Budapest Főváros Levéltára, 13. kerület, Teve utca 3-5. (a rendőrpalotával szemben). A levéltár az Árpád-híd pesti hídfőjéhez közel található és nagyon jól megközelíthető tömegközlekedéssel (Árpád-híd metrómegálló), vagy autóval is a Róbert Károly körút mellett.

Az elméleti képzésen a szakmai előadások mellett egyeztetjük az elméleti vizsgajelentkezéseket, valamint a tavaszi vagy nyári gyakorlati beosztást. Hajós elméleti képzés BudapestenNem kötelező egyből bejelentkezni a gyakorlati képzésére, de a sikeres elméleti vizsga a hatóságnál egy évig érvényes, tehát ezen belül érdemes megcsinálni a gyakorlatot. Megbeszéljük továbbá az elméleti felkészülés tudnivalóit és kiosztjuk a felkészítő számítógépes rendszer (tesztvizsga) kódjait.

Kik fognak oktatni?

Lengyel Tibor alezredes a vízrendészet részéről (Hajózási Szabályzat);
Dr. Hetényi- Marton Tamás (Hajózási ismeretek, kisgéphajó);
Galántha Gergely (Hajózási ismeretek, vitorlás kishajó).

A tárgyak magukban foglalják az alábbi hajós témákat: hajózási földrajz, vízrajz és meteorológia, hajóvezetéstan, hajóelmélet, a hajók szerkezete és építése, hajógéptan, elsősegélynyújtás, vízből mentés, tűz- és környezetvédelem, vitorlázás elmélete, gyakorlati vizsgafeladatok.

Hogyan számítjuk be az elméleti tanfolyamot egy hatóságilag jóváhagyott teljes képzésbe, és milyen egyéb kedvezmények vannak még?

A beszámítás nagyon egyszerű: az elméleti tanfolyam díját (30.000 Ft) és képzési idejét teljes mértékben beleszámítjuk a teljes nyári vagy tavaszi akkreditált tanfolyam képzési díjába.

A budapesti elméleti tanfolyam díja a kombinált képzés esetében magában foglalja az online tananyagot és online felkészülési rendszer használatát 12.000 Ft értékben!

A budapesti számítógépes tesztvizsgára tehát bőven van idő felkészülni. A sikeres elméleti vizsgát követően tavasszal vagy nyáron várunk a balatoni gyakorlaton!